Team

Hallo , ik ben Vanessa en ik ben de verantwoordelijke van vzw Chalet Minou. Samen met mijn gezin David de Smet , Kyara, Tabitha, Larissa en Liliana zet ik mij in met volle passie om de katjes te helpen en redden.

We zetten dan ook graag ons huis open voor de katjes.

Samen met team vzw Chalet Minou zullen we altijd alles op alles zetten.

Veel liefs
Vanessa

Wij zijn opvanggezin Sara en Kevin. Wij vangen voornamelijk de kleine flessertjes op en brengen ze met de hand groot. Gelukkig kunnen we dit met twee doen zodat dit voor ons haalbaar blijft om ook de allerkleinsten groot te brengen. Ook mama’s met kleintjes, drachtige poezen of pubertjes krijgen alle liefde en aandacht, maar hier zijn het meestal flessers.


Onze twee lieve kindjes Tinka en Lucca zijn opgegroeid met de opvangpoesjes en vinden het geweldig om ze mee groot te brengen, mee te lekker spelen en te knuffelen!


Verder help ik (Sara) naar het zoeken van een leuke meter voor elk poesje en zet ik de poesjes ter adoptie op de pagina.


We zijn heel blij om onder de vleugels van vzw Chalet Minou te mogen opvangen ! Het is heel dankbaar “werk” in een super warm team ! 😻

Hallo allemaal,

Door mijn liefde voor katjes in alle maten en soorten rolde ik binnen bij vzw Chalet Minou kattenopvang. Eerst als donateur en volger, later ging ik al eens mee om katjes te vangen bij grote vangacties. De volgende stap was opvangen. En nu doe ik samen met Nele Smet ook de administratie rond de adoptiekandidaten. Ik krijg heel wat steun van mijn gezin. Mijn man Peter geeft me alle vrijheid om me in te zetten voor vzw Chalet Minou en ook de kinderen helpen waar het kan. Zo hebben zij ook regelmatig een katje op hun kamer dat quarantaine nodig heeft. Ik heb een grote ruimte met eigen buitenverblijf. Hier verblijven de katjes die aids positief getest zijn. Het moeilijkste aan opvangen, is de katjes zien vertrekken. Hoe blij ik ook ben als ze een goede thuis gevonden hebben, het blijft een moeilijke en daardoor zijn er ook al enkele katjes blijven hangen. Vooral de katjes die wat meer zorgen nodig hadden/hebben kan ik moeilijk loslaten.
Maar laat dit je zeker niet weerhouden als je opvanggezin wil worden. Al na de eerste foto van de adoptanten ebt dat gevoel meteen weg en ben ik zo blij dat er weer een katje goed terecht gekomen is en dat maakt het volledig goed.

Groetjes, Sigrid Sigi

Hallo,

Ik ben Nele en samen met mijn echtgenoot Boudewijn en onze twee kinderen adopteerden wij twee katers bij vzw Chalet Minou. Buiten Stan en Olaf hebben we nog een kattin Roosje en een hondje Nouka.

Veel adoptieplezier,

Mijn goede vriendin en buurvrouw Sigrid Sigi hielp al een tijdje met de administratie van de adopties bij vzw Chalet Minou en vroeg of ik ook zin had om te helpen. Ze wist dat ik heel graag mijn steentje wilde bijdragen, maar om opvanggezin te worden heb ik helaas niet voldoende plaats. En nu volgen wij samen de adoptiemails op. Hiervoor hebben we dagelijks contact met elkaar en zo proberen we steeds de beste match te vinden voor al de adoptiekatjes van vzw Chalet Minou. Sigrid heeft heel wat opvangkatjes en ik ga regelmatig helpen met het verzorgen van deze katjes.

Ik doe dit met heel veel liefde voor de katjes en hoop vzw Chalet Minou zo goed mogelijk te kunnen bijstaan bij het vinden van een goede match.

Nele Smet.

Ik ben Ilse en werkzaam bij Bond moyson Oost-Vlaanderen. Mama van Ruben(22), Yorben(22) en Ymke(16). Na mijn diagnose van MS stortte mijn wereld in. Ik voelde me zo nutteloos en waardeloos. Maar toen kwam gelukkig vzw Chalet Minou op mijn pad, met als gevolg dat ik terug een doel heb. Mijn leven werd gered door de katjes en samen met alle andere opvanggezinnen zet ik mij belangeloos in voor het welzijn van de poesjes. ❤️

Ik ben Evelyne, mama van drie en in het dagelijkse leven klinisch psychologe. We genieten van korte uitstapjes naar Breskens of de Ardennen, waarbij Sky, onze toller, niet mag ontbreken. Verder ontvangen we graag vrienden en spelen we vaak gezelschapsspelletjes. En ik vind wel eens een uitdaging in een leuke escape room.

Vorig jaar zijn we verhuisd naar een ruime woning waardoor het idee om zwerfkatjes te helpen begon te groeien. Als opvanggezin wilde ik mijn kinderen in eerste instantie laten kennismaken met het groeiproces van kitten tot kat. Echter biedt het ons zoveel meer, zodat het ondertussen een groot deel van ons leven inneemt. We genieten er allemaal van en het socialiseren is zowel een uitdaging als deugdoend.

Hallo, ik ben Janaika, maar iedereen noemt me Jana!
Ik ben opvanggezin bij vzw Chalet Minou en ben 23 jaar oud. Ik heb altijd een groot hartje voor dieren gehad. Voor ik het wist kon ik geen nee meer zeggen tegen het opvangen van poezen en rolde ik er zo in. Samen met mijn vriend en twee kindjes proberen wij zoveel mogelijk poezen te helpen aan de beste thuis. Het is geen vrijwilligerswerk meer, maar een deel van ons leven ♡

Ik ben Evelien en woon samen met mijn man en vier kids in Assenede. Zelf hebben we twee geadopteerde honden uit Spanje en twee vzw Chalet Minou katjes.

Van jongs af aan heb ik al een groot hart voor alle dieren. Vooral de zwakkere dieren of diertjes die niemand wilde koos ik er uit. Ik bracht geregeld gewonde diertjes naar huis of naar de dierenarts.

Toen mijn gezinnetje compleet was, dacht ik er steeds meer aan om meer te betekenen voor hen. Na surfen op het internet had ik me meter gemaakt van enkele katjes uit een opvang. Op nog geen week tijd meldde ik me aan als opvangmama.

Het geeft me super veel voldoening de katjes te zien openbloeien en uiteindelijk naar hun gouden mandje te zien vertrekken. Ik doe dit met hart en ziel en zou het nooit meer kunnen missen.

Hallo
Ik ben Leentje en woon samen met mijn gezin in het Lokerse. We zijn zelf trotse baasjes van vier geadopteerde poezen met elk hun eigen karaktertje 😺
Sinds juli 2020 zijn we opvanggezin voor vzw Chalet Minou. We hebben in onze woning een ruimte ter beschikking waar we een 8-tal poezen kunnen opvangen en ook een aparte quarantaine ruimte voor een 3-tal poezen.
Poezen opvangen doen we met hart en ziel en ondertussen hebben we zo al vele poezen aan een nieuwe, warme thuis kunnen helpen en daar doen we het voor!

Hey, ik ben Kelly, woon in Zaffelare en sinds april ‘21 zijn wij opvanggezin van vzw Chalet Minou. Na de dood van onze eigen kat Nala, die 16 jaar bij ons was, wilden we graag vrijwilliger worden om katten te helpen. Intussen zijn er heel wat katjes bij ons terecht gekomen, van kittens tot iets oudere katten, van heel bang tot heel aanhankelijk. Maar allemaal hebben ze hun gouden mandje gevonden. Twee van hen hebben hun gouden mandje zelfs bij ons gevonden! We zouden Lou en Lex al niet meer kunnen missen. We hopen nog veel katjes te kunnen helpen in de toekomst.

Kelly, Siebren, Manon en Alix.

Hallo,

wij zijn een opvanggezin van vzw Chalet Minou bestaande uit papa Emile, mama Lylian, zoon Louis, dochter Stella, dochter Lexi, zoon Max en een Mechelse herder Barry. Samen vangen wij met veel liefde en plezier de katjes van vzw Chalet Minou op omdat elk dier een warm thuis verdient!

Hoi! Ik ben Veerle en sinds september opvangmama. Ik ben 44 jaar, getrouwd en heb twee kinderen. Ik ben werkzaam als vroedvrouw in het Gentse. Het zorg dragen zit dus echt in mijn bloed. Wij wonen recent op een kleine boerderij in Oosteeklo waar vroeger een kattenpension werd uitgebaat. De stap naar katjes opvangen was dan ook snel gezet. Van kinds af aan ben ik opgegroeid met katten, later ook met honden, de paardenmicrobe heb ik lang geleden ook al opgelopen dus het is hier thuis een vrolijke bende met allerlei dieren. Maar er is nog voldoende plaats in mijn poezenhart om ervoor te zorgen dat elke kat de definitieve thuis mag krijgen waar ze recht op heeft en daaraan draag ik heel graag mijn steentje bij.

Hallo iedereen! Wij zijn Caro en Santio uit Adegem. Wij zijn sinds vorig jaar opvanggezin bij vzw Chalet Minou en hebben daar nog geen spijt van. Wij zijn enorme dierenmensen en het knagende gevoel van al die beestjes die op straat leven werd ons teveel. We besloten daarom om ons huis open te stellen voor zwerfpoesjes, want wij hebben tenslotte plaats en liefde genoeg en zij hebben dit nodig. Wij raden het iedereen ook meer dan aan. Samen maken we het verschil. We hebben zelf twee katjes en twee hondjes waarvan ook zelf één van vzw Chalet Minou geadopteerd. Voor ons is vzw Chalet Minou een poezenopvang vol prachtige mensen die het onmogelijke waar maken om dierenlevens te redden en wij vinden dat fantastisch.